Home -> De Vereniging -> De geschiedenis -> De geschiedenis, vanaf 1985

De geschiedenis, vanaf 1985

In 1989 werd het Leerlingenorkest opgericht. Zij hebben veel opgetreden en diverse dirigenten stonden er voor. In 2012 kreeg het een nieuwe naam en wel Dat Klinkt, in 2017 ging het Jeugdorkest heten en in juli 2020 heet het Klank Kids.

Juli 1994 zijn Orkest en Drumband en Majorettes elk hun eigen weg gegaan. Het orkest hield de huidige naam en Drumband en Majorettes heette in het vervolg Chr. Muziekvereniging Celebration.

28 mei 2020 bestonden we 100 jaar, maar vanwege corona kon het niet gevierd worden en konden veel geplande optredens niet doorgaan. We hebben thuis diverse filmpjes opgenomen, waarna er één film van werd gemaakt die op internet werd gezet.

Op 12 december 2020 tijdens een kerstopname met een kleine groep die op afstand van elkaar wel mochten optreden, werd door de burgemeester aan het bestuur de Koninklijke Erepenning in zilver overhandigd, vanwege ons 100-jarig bestaan.

Op vrijdag 17 september 2021 was de opening van de tentoonstelling ‘100 jaar Geklank’ in De Vergulde Swaen, het Museum van Zwijndrecht, en op 24 oktober hielden we een jubileumdienst in de Bethelkerk.

Na corona gaat Het Geklank verder in een slankere vorm en moeten voor concerten soms leden vragen van een andere vereniging om ons te helpen. We hopen dat er tóch weer een opleving komt want we willen niet zonder Geklank de toekomst in gaan.

H. de Bakker