Home -> Nieuws -> Jeugdorkest

Jeugdorkest

Na de zomervakantie van 2018 gaat het jeugdorkest van start. Het doel is om voor het eind van het jaar een spetterend concert te geven en daardoor de jeugd binnen onze vereniging maar ook daarbuiten te laten genieten van het samen spelen en vooral met elkaar plezier te hebben! Door de jeugdleden te betrekken bij allerlei activiteiten en het invullen en mede organiseren van het concert, willen we streven naar een (grote) groep die actief is binnen de vereniging en samen de tijd van hun leven beleeft.

De wekelijkse repetitie van het jeugdorkest is op maandag van 17: 15 tot 18:15 in ons gebouw Panoord. Op deze repetitie worden alle jeugdleden verwacht ongeacht welk niveau. Daarnaast is er natuurlijk ruimte voor nieuwe leerlingen of leden ongeacht welk instrument er bespeeld wordt. Heb je een vriendin of zusje die viool speelt? Neem haar mee naar de repetitie en laat haar kennis maken met ons jeugdorkest. Hetzelfde geldt voor broertjes en vriendjes die blokfluit spelen of op welke manier dan ook muziek willen maken in een orkest. Voor het oprichten van het jeugdorkest is Ivo Kouwenhoven aangetrokken als dirigent en adviseur. Hij heeft door zijn brede kennis en jarenlange ervaring in het werken met kinderen een uitgesproken mening over jeugdbeleid. Hierover adviseert hij muziekverenigingen, schrijft columns en geeft lezingen in Nederland en België. https://www.himalayamusic.nl Het Geklank kijkt dan ook uit naar een vruchtbare samenwerking en wil hiermee het startsein geven voor een vernieuwd en fris jeugdbeleid.

Doordat Ivo zelf de partijen maakt is er voor elk niveau en instrument voldoende uitdaging. Doel is dat elk lid groeit in zijn of haar ontwikkeling, ook als iemand al zijn/haar A- of B-diploma heeft gehaald.

Naast het muzikale vlak (de lessen en het jeugdorkest) zouden we graag willen dat de jeugdleden actief betrokken zijn bij de hele vereniging. Wie kent er beter de weg naar de diverse social media en wie kent er veel meer kinderen dan het bestuur! Wat is er leuker dan om als jeugdlid mede de oprichter te zijn van een hip jeugdorkest en al je vrienden en vriendinnen uit te nodigen eens een keertje te komen kijken (of beter: meespelen) op de repetitie of een concert.

Daarnaast vinden de optredenscommissie en het bestuur het fijn als er geholpen wordt tijdens de concerten van Het Geklank, bijvoorbeeld door het uitdelen van programma's of door in de foyer vast muzikale klanken te laten horen bij de entree en daarbij het publiek vast uit te nodigen voor hun eigen concert.

Verder lijkt het ons leuk om de jeugd zelf de naam voor het orkest te laten verzinnen en de kleuren van hun shirts uit te laten zoeken. En het zou leuk zijn als er op de site van het Geklank een speciale jeugdhoek komt, voor en door de jeugdleden, uiteraard geholpen door de webmaster.

Om een en ander in goede banen te leiden hebben we nog net voor de vakantie Geraldine van den Oosterkamp mogen verwelkomen als contactpersoon voor en tussen jeugd, ouders, docenten, dirigent en bestuur. Door haar jarenlange ervaring als docente en enthousiasme voor de vereniging weet zij als geen ander wat er nodig is voor een goede benadering van de jeugd en communicatie binnen en buiten de vereniging.

Zij is bereikbaar op telefoonnummer 078-6197569. Mailen mag ook naar jeugd@hgdk.nl.