-> Maron

Maron

Dirigent en trombonist Maron Teerds is een allround en veelzijdige musicus. Als dirigent heeft hij gewerkt met verschillende instrumentale ensembles, koren, blaasorkesten, symfonieorkesten en bij een aantal musical producties. Als trombonist heeft hij gespeeld bij diverse professionele symfonie-, harmonie- en musicalorkesten.

Op dit moment is Maron dirigent van Aalsmeers Harmonie, De Spaarnebazuin (Haarlem) en Het Geklank en muzikaal leider bij Spotlight Theaterproducties (Amsterdam). Als trombonist is hij onder andere werkzaam bij het Nederlands Politie Orkest en het Pierre d'Or Koperensemble. Voor zijn orkesten maakt hij regelmatig orkestrale arrangementen van klassieke en populaire muziek. Hij heeft bij een aantal orkest- en musicalproducties de geluidsregie voor zijn rekening genomen.

Daarnaast is Maron ook actief geweest op organisatorisch gebied: zo heeft hij gewerkt als manager en productieleider bij professionele orkesten en het Rotterdams Conservatorium. Maron studeerde trombone en directie aan het Noord-Nederlandse Conservatorium in Groningen.